(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
PLNĚNÉ PAPRIKY SE ZELÍM
Potřebné ingredience
Cibule,sádlo,hlávk.zelí,papriky( nejlépe ty sv.zelené slovenské),mleté maso nebo prát,rajč.protlak,smetana,sůl,hl.mouka na zahuštění
Postup přípravy
Nakrájenou cibulku zpěníme na kousku sádla,na to nakrouháme nebo nakr.zelí,tak aby bylo pokryté hustě dno hrnce,na to naskládáme naplněné papriky a zase zakryjeme zelím,hodně podlijeme,klidně do poloviny hrnce.Když jsou papriky skoro vařené přidáme kečup nebo raj.protlak(ty malé 2),osolíme,nalijeme smetanu a zahustíme moukou a vodou.Možno mouku rozdělat i do smetany,ale mně to většinou udělá hrudky.Můžeme podle chuti kdo má rád přidat chilli,nejlepší je,když pálejí papriky.Sice to vypadá jak kejda,ale je to výborné!!!!Podáváme s vařenými bramborami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

033
(upraveno)
26. 1. 2009, 9:12
tak to právě vařím uvidíme,ale super nápad


nahlásit

kukacka81
(upraveno)
7. 1. 2009, 8:04
ahojky děláme také tak je to rumunské národní jídlo a muj chlap rumu takže miluje. jen pouze s tou obměnou že přidáváme bobkový list a pár kuliček nového koření. smetanou nezahuštujeme, ale jako přílohu chléb a bílý jogurt, zkuste třeba vám zachutná. jinak jmenuje se to SARMALE



nahlásit

lala1
(upraveno)
10. 1. 2009, 9:27
@kukacka81
Katko,děkuji za inspiraci.
.My je máme převzaté myslím ze Slovenska.



nahlásit